Ta strona używa plików cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w zakładce Polityka prywatności >

1) Czym są pliki Cookies? Pliki cookies to małe pliki tekstowe zachowywane na urządzeniu użytkownika (komputerze, tablecie lub telefonie komórkowym) podczas korzystania z Internetu, w tym przeglądania stron internetowych Grupy L’Oreal. Dzięki plikom Cookies korzystanie z naszych stron internetowych jest przyjemniejsze i łatwiejsze, a poza tym usprawniają one korzystanie z dostępnych funkcji; na przykład pozwalają one rozpoznać danego użytkownika przy następnym logowaniu i zaproponować mu treść dostosowaną do oczekiwań i zainteresowań. Pliki te służą także opracowywaniu statystyk ruchu i ustalaniu, w jaki sposób użytkownicy trafiają na nasze strony. 2) Z których plików Cookies korzystamy? W zależności od urządzenia użytkownika pliki Cookies są skonfigurowane w szczególności, tak aby: - zidentyfikować użytkownika i uzyskać o nim dodatkowe informacje, tak aby umożliwić przeglądanie dostosowane do potrzeb; - zapewnić bezpieczne przeglądanie i zwalczanie nadużyć; - zaproponować użytkownikowi treść dostosowaną do jego zainteresowań; - zasugerować oferty komercyjne uwzględniające preferencje użytkownika i zrealizowane przez niego ostatnie zakupy. 3) W jaki sposób skonfigurować pliki Cookies we własnej przeglądarce internetowej? Ustawienia przeglądarki internetowej zwykle domyślnie pozwalają na akceptowanie plików Cookies, ale można łatwo dostosować je poprzez ich zmianę. Jeżeli użytkownik podejmie decyzję o wyłączeniu plików Cookies w swojej przeglądarce, może stracić możliwość korzystania z wszystkich funkcji dostępnych na naszych stronach. Więcej informacji o ustawieniach plików Cookies można znaleźć pod następującymi linkami: http://www.cnil.fr/vos-libertes/vos-traces/les-cookies/ (w języku francuskim) lub http://www.aboutcookies.org/ (w jeżyku angielskim); Internet Explorer™: http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/how-to-manage-cookies-in-internet-explorer-9; Safari™: http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=en_US; Chrome™: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en; Firefox™: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences Opera™: http://help.opera.com/Windows/10.20/en/cookies.html. 4) Czy akceptujemy pliki Cookies od stron trzecich? Pliki Cookies z zewnętrznych stron internetowych mogą być przechowywane na urządzeniu użytkownika i mają na celu personalizację i/lub dostosowanie treści (w tym reklamy), która może być udostępniana użytkownikowi podczas przeglądania stron. W zależności od stron możliwe jest przechowywanie różnych rodzajów plików Cookies stron trzecich, w tym: - Treści sieci społecznościowych: na naszych stronach możemy publikować treść z sieci społecznościowych. W związku z tym przeglądanie tych treści na naszych stronach może wiązać się z zachowaniem pliku Cookie z danej sieci społecznościowej na urządzeniu użytkownika. Aby uzyskać dodatkowe informacje, należy zapoznać się z polityką w zakresie plików Cookies danej sieci społecznościowej. - Flash: Pliki typu Flash Cookies to pliki zachowywane przez oprogramowanie Flash. To narzędzie jest często stosowane jako rozszerzenie przeglądarki internetowej do celów wyświetlania obiektów dynamicznych, takich jak animowane grafiki lub pliki video. W związku z tym korzystanie z tej aplikacji może wiązać się z instalacją plików Flash Cookies. Zapraszamy do zapoznania się z polityką w zakresie plików Cookies na stronie www.adobe.com. 5) Czy umieszczamy pliki Cookies na stronach zewnętrznych? Możemy umieszczać pliki Cookies na stronach internetowych naszych partnerów zawierających reklamy naszych marek i/lub produktów. Te pliki Cookies służą głównie przedstawieniu odpowiedniej treści użytkownikom, zgodnie z ich zainteresowaniami, a także ocenie przeglądania naszych treści (w tym reklam).

Słownik

ALDEHYD HEKSYLOCYNAMONOWY (Nazwa INCI: HEXYL CINNAMAL)

Naturalnie występujący składnik zapachu olejku eterycznego z rumianku.

AQUA/Woda demineralizowana

Ten rozpuszczalnik lub rozczynnik ma nieskazitelną czystość, gwarantującą jakość produktu.

ARGININA

Ten aminokwas reguluje pH i jest optymalny dla skóry i włosów. Wytwarzany jest w trakcie fermentacji cukru i stosuje się go w celu zapewnienia stabilności i spójności formuły Esencji Połysku.

BENZOESAN SODU (Nazwa INCI: SODIUM BENZOATE)

Ten syntetyczny konserwant jest niezbędny do ograniczenia ryzyka związanego z zanieczyszczeniem mikrobiologicznym oraz do zapewnienia jakości i bezpieczeństwa formuł.

BETAINA KOKOSOWA (Nazwa INCI: COCO-BETAINE)

Ten amfoteryczny surfaktant jest łagodnym środkiem myjącym pozyskanym z kopry (miąższu kokosa) przy użyciu naturalnych i odnawialnych metod.

CHLOREK SODU (Nazwa INCI: SODIUM CHLORIDE)

To naturalna sól pozyskana z francuskich wód. Wbrew powszechnym wierzeniom, sól nie ma szkodliwego działania na wygląd włosów. W rzeczywistości, sól nadaje formule bardziej harmonijną konsystencję i zapewnia jej stabilność.

CHLOREK SODU (Nazwa INCI: SODIUM CHLORIDE)

To naturalna sól pozyskana z francuskich wód. Wbrew powszechnym wierzeniom, sól nie ma szkodliwego działania na wygląd włosów. W rzeczywistości, sól nadaje formule bardziej harmonijną konsystencję i zapewnia jej stabilność.

CITRAL

Główny element składowy trawy cytrynowej oraz innych roślin z rodziny Cymbopogon. Obecny jest również w olejkach eterycznych werbeny, pomarańczy i cytryny.

CITRONELOL

Składnik zapachu pozyskiwany w procesie destylacji geranium i trawy cytrynowej. Obecny jest również w zapachu róży i gałki muszkatołowej.

EKSTRAKT Z LIŚCI ROZMARYNU (Nazwa INCI: ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT / ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT)

Wyciąg z liści rozmarynu stosowany jest ze względu na swoje właściwości antyoksydacyjne do wzmacniania oraz konserwowania olejów w formułach i zapobieganiu procesowi ich oksydacji.

ESTRY alkoholu cetylowego (Nazwa INCI: CETYL ESTERS)

Te estry alkoholu pozyskiwane są z masy roślinnej za pomocą ekologicznych procesów i stosowane są jako środki odżywiające i stabilizujące.

GLICERYNA (Nazwa INCI: GLYCERIN)

Odnawialny składnik pochodzenia roślinnego o świetnych właściwościach nawilżających. Wspomaga kosmetyczne właściwości formuły.

GLIKOL KAPRYLOWY (Nazwa INCI: CAPRYLYL GLYCOL)

Ten nawilżacz uzyskiwany jest poprzez procesy syntetyczne.

GUMA KSANTANOWA (Nazwa INCI: XANTHAN GUM)

Polisacharyd złożony z cukrów (GLUKOZA / MANNOZA / KWAS GLUKURONOWY), pozyskiwany w procesie ekologicznej, biotechnicznej fermentacji bakterii Xanthomonas Campestris.

Skład oraz struktura gumy ksantanowej produkowanej na drodze przemysłowej fermentacji są identyczne jak w przypadku naturalnie występującego polisacharydu wytworzonego przez bakterie Xanthomonas campestris na roślinach należących do rodziny kapustowatych. Ten polimer stosowany jest jako zagęstnik.

HYDROKSYCYTRONELLAL (HYDROXYCITRONELLAL)

Naturalnie występujący składnik zapachu olejków eterycznych z limonki, słodkiej pomarańczy, petitgrain (olejek z liści drzewa pomarańczowego), drzewa sandałowego, mandarynki oraz ylang-ylang.  Zdecydowany, słodki zapach przypominający zapach lipy lub kwiatu limonki.

HYDROLAT Z KWIATÓW RÓŻY DAMASCEŃSKIEJ (Nazwa INCI: ROSA DAMASCENA FLOWER WATER)

Ten hydrolat pozyskiwany jest pary wodnej zbieranej podczas procesu destylacji róży damasceńskiej. Delikatny zapach tej róży wzbogaca Esencję Połysku nadając jej wyjątkowej zmysłowości.

KARMEL

To naturalny barwnik pozyskiwany dzięki metodom ekologicznej, odnawialnej ekstrakcji z kukurydzy lub pszenicy. Nadaje Kąpieli Micelarnej  i Odżywce Aura Botanica ich piękny, głęboki złocisty odcień.

KWAS CYTRYNOWY (Nazwa INCI: CITRIC ACID)

Hydroksykwas dostosowuje pH i pozyskiwany jest przez ekologiczny, odnawialny proces ekstrakcji z kukurydzy oraz cukru buraczanego lub trzcinowego. Stosowany jest w produktach Aura Botanica w celu zapewnienia idealnej jakości użytkowania produktu.

KWAS SALICYLOWY (Nazwa INCI: SALICYLIC ACID)

Ta organiczna sól to środek używany do konserwacji formuły, obecnie stosowany w kuchni i przemyśle kosmetycznym. Zapewnia ochronę mikrobiologiczną produktu oraz stabilność formuły.

KWAS WINOWY (Nazwa INCI: TARTARIC ACID)

Ten hydroksykwas jest kwasem organicznym pozyskiwanym poprzez ekologiczne, odnawialne procesy ekstrakcji z takich samych winogron, jakie używane są do produkcji czerwonego wina. Działa jak korektor pH. Aktywuje inne składniki, aby zwiększyć efekt odżywienia.

LIMONEN

Naturalnie występujący składnik zapachu olejków eterycznych, zapach charakterystyczny dla owoców cytrusowych.

LINALOL

Składnik zapachu obecny w większości olejków eterycznych, w tym w olejku lawendowym, olejku z bergamotki, z drzewa różanego czy w olejku miętowym.

MIESZANINA ALKOHOLU CETYLOWEGO I STEARYLOWEGO (Nazwa INCI: CETEARYL ALCOHOL)

Szeroko stosowany w produktach do pielęgnacji skóry, środek ten nadaje formule właściwości nawilżających i emoliencyjnych.

MONOIZOPROPANOLOAMID KWASÓW OLEJU KOKOSOWEGO (Nazwa INCI: COCAMIDE MIPA)

Ten składnik optymalizuje konsystencję. Jest to ester pozyskany z kokosa, jest surfaktantem wspomagającym o działaniu wzmacniającym stabilność i ilość piany.

OLEJ ARGANOWY (Nazwa INCI: ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL)

Cenny, organiczny olej arganowy, opatrzony certyfikatem, zbierany i tłoczny przez lokalną kooperatywę kobiet w Maroko, zgodnie z praktykami ekologicznymi. Olej ten bogaty jest w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (Kwas linolowy, Omega-6) oraz witaminę E, a także antyoksydanty. Olej arganowy jest powszechnie stosowany przez marokańskie kobiety do pielęgnacji skóry, włosów oraz paznokci i w tym celu stosowny jest od stuleci. Wiele tradycyjnych sekretów urody opiera się na oleju arganowym, znany jest on z tego, że wzmacnia włosy, a jednocześnie sprawia, że stają się miękkie, błyszczące i jedwabiste.

OLEJ JOJOBA (Nazwa INCI: SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL)

Olej jojoba z pierwszego tłoczenia jest bogaty w rzadkie lipidy i woski. Ten olej zapewnia wspaniałe wygładzenie, nawilżenie oraz odżywienie włosów.

OLEJ Z AWOKADO (Nazwa INCI: PERSEA GRATISSIMA OIL)

Olej pozyskany z pestki awokado, która zawiera duże ilości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas oleinowy i kwas oleopalmitynowy) oraz witaminy E, zapewniając tym samym odżywienie.

OLEJ Z NASION SŁONECZNIKA (Nazwa INCI: HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL)

Uzyskiwany jest za pomocą ekologicznych, odnawialnych procesów. Olej z nasion słonecznika jest niezwykle bogaty w wielonasycone tłuszcze, omega-6, kwas oleinowy oraz witaminę E, które zapewniają efekt odżywienia włosów i poprawę ich kondycji.

OLEJ Z PALMY KOKOSOWEJ (Nazwa INCI: COCOS NUCIFERA OIL)

Organiczny, samoański olej kokosowy z pierwszego tłoczenia, który jest tradycyjnie pozyskiwany od lokalnych społeczności zgodnie z zasadami fair-trade. Olej ten jest tłoczony ręcznie z białej pulpy orzecha kokosowego dopiero wtedy, gdy owoc jest całkowicie dojrzały. Ten czysty olej jest bogaty w odżywcze lipidy, w tym Omega 6 i 9 (uznawane za „niezbędne kwasy tłuszczowe”) oraz niezwykle obfity w kwas laurynowy (50%), niewielki linearny odżywczy lipid, który umożliwia głęboką penetrację substancji odżywczych do wnętrza włosów (zakotwicza się on wewnątrz włókien dla długotrwałego odżywienia).

OLEJEK ZE SKÓRKI POMARAŃCZY (Nazwa INCI: CITRUS AURANTIUM DULCIS)

Ten olejek eteryczny jest pozyskiwany w sposób odnawialny z naturalnej skórki pomarańczy brazylijskiej i stosowany jest jako główny element naturalnej kompozycji zapachowej wszystkich produktów z serii Aura Botanica.

POLIGLUKOZYD KWASÓW OLEJU KOKOSOWEGO (Nazwa INCI: COCO-GLUCOSIDE)

Łagodna niejonowa substancja powierzchniowo czynna pozyskiwana w ekologicznym procesie z alkoholi tłuszczowych pochodzących z olejów roślinnych i glukozy.

PROPANEDIOL

Ten środek zatrzymujący wilgoć pozyskiwany jest z nasion kukurydzy i stosowany jest w celu zapewnienia stabilności i spójności formuły Esencji Połysku.

ROŚLINNA AMINA POZYSKIWANA Z OLEJU BRASSICA (Nazwa INCI: BRASSICAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE)

Środek regenerujący kolejnej generacji pozyskiwany z oleju Brassica. Zawiera on większość związków dokosanolu (C22), które zapewniają lepsze wysychanie bez tworzenia osadu lub obciążania włosów.

SODIUM LAUROYL SARCOSINATE

Anionowy surfaktant pozyskany z naturalnego kwasu tłuszczowego (pochodzącego z oleju kokosowego) oraz aminokwasu (sarkozyna), który wzbogaca formułę o łagodną, delikatną siłę czyszczącą oraz niezwykłą moc pienienia.

STEARYNIAN GLICEROLU (Nazwa INCI: GLYCERYL STEARATE)

Ten ester glicerolu stabilizuje pianę i pozyskiwany jest w ekologicznym procesie, pochodzenia roślinnego.

WITAMINA E (Nazwa INCI: TOCOPHEROL)

Witamina E wyekstrahowana z nasion soi. Właściwości antyoksydacyjne soi wykorzystywane są do wzmacniania oraz konserwowania olejów w formułach i zapobiegania procesowi ich oksydacji.

WODOROTLENEK SODU (Nazwa INCI:SODIUM HYDROXIDE)

Reguluje pH formuły.

Góra strony